Secretariaat bezwarencommissie

Een bezwarencommissie kan niet zonder ondersteuning van een goede ervaren secretaris die de gehele bezwaarprocedure begeleidt en de commissie ondersteunt. Het gaat om het voeren van correspondentie met belanghebbenden, organiseren van hoorzittingen en op schrift stellen van de adviezen van de commissie.

Penning Juridisch Advies & Mediation heeft zeer ruime ervaring in het voeren van het secretariaat van diverse bezwarencommissies (ook wel bezwaarschriftencommissies genoemd). Het gaat om vele gemeenten, provincies, ministeries, waterschappen en andere overheden.

Heeft uw overheidsorganisatie een helpende hand nodig bij het afhandelen van bezwaarschriften? Of wilt u de afhandeling van de ingekomen bezwaarschriften (tijdelijk) volledig uit handen geven? Heeft u tijdelijk een (extra) secretaris nodig voor uw bezwarencommissie? Vraag dan vrijblijvend naar de mogelijkheden van ondersteuning van uw organisatie.

Ook als u het vermoeden heeft dat de afhandeling van de ingekomen bezwaarschriften efficiƫnter kan, kunnen we samen met u kijken naar de mogelijkheden hiervoor. Vaak is door het invoeren van enkele kleine wijzigingen in de procedure heel veel winst te behalen.