Een bezwarencommissie kan niet zonder ervaren secretaris die de gehele bezwaarprocedure begeleidt en de bezwarencommissie ondersteunt.

Met ondersteuning wordt bedoeld, het voeren van correspondentie met belanghebbenden, het onderhouden van de contacten met de ambtenaren, het organiseren van hoorzittingen en het op schrift stellen van de adviezen van de commissie.

Een secretaris van een bezwarencommissie kan daarnaast ook een adviserende rol hebben. Een gedegen juridische kennis met daarbij goede communicatieve vaardigheden is daarom absoluut een vereiste.
Heeft uw overheidsorganisatie een helpende hand nodig bij het afhandelen van bezwaarschriften? Of wilt u de afhandeling van de ingekomen bezwaarschriften (tijdelijk) volledig uit handen geven (outsourcing)? Heeft u tijdelijk een (extra) secretaris nodig voor uw bezwarencommissie? Vraag dan vrijblijvend naar de mogelijkheden van ondersteuning van uw organisatie.
Ook als u het vermoeden heeft dat de afhandeling van de ingekomen bezwaarschriften effici├źnter kan, kunnen we samen met u kijken naar de mogelijkheden hiervoor. Vaak is door het invoeren van enkele kleine wijzigingen in de procedure heel veel winst te behalen.